Vuoden 2016 käsityötilinpäätös

Vuosi vaihtui ja on aika summata vuoden 2016 aikaansaannoksia yhteen. Kaikenlaista on tullut tehtyä, vaikkakin vasta vain pieni osa on päässyt tänne blogiin asti. Suurimmat tavoitteeni vuodelle 2016 olivat blogin julkaiseminen ja joulumyyjäisiin osallistuminen, nämä tavoitteet saavutin ja siitä olen ylpeä. Monta vuotta aikomusta muuttui viimein todeksi.VillaNotkola -blogi


Olin pohtinut käsityöaiheisen blogin julkaisemista jo useamman vuoden, kunnes lopulta viime syksynä laitoin tuumasta toimeksi. Ajattelin, että ihmisethän näitä tekee ja tekemällä oppii. Paljon on vielä opittavaa ja omat bloggaamistavoitteetkin hakevat vielä uomaansa, mutta syksy on ollut kaiken kaikkiaan positiivinen uusi kokemus. Jokainen sivustovierailu ja kommentti ovat tuottaneet minulle niin paljon iloa, että aion ehdottomasti jatkaa tämän asian parissa.

Käsityöt ovat olleet minulle rakas harrastus aina. Muistan, kuinka opin neulomaan ennen kuin lukemaan. Äitini kertoman mukaan olin jo tätä aiemmin mukana hänen käsityöharrastuksessaan, milloin oli kaavapapereihin pitänyt piirtää käteni kuvia, milloin jalan. Muistan, kuinka jo lapsena osasin sanoa mistä palasesta oli tulossa hiha ja mistä lahje. Äitini äidin luona pääsin maalaamaan ja ukin värkkyyhuone oli kuin aarreaitta. Isäni on myös tee-se-itse-ihminen, häneltä saan hyviä vinkkejä vieläkin monenlaisiin projekteihini. Olen siis kasvanut käsillä tekevien ihmisten keskellä.

Nykyään käsityöt ja tee-se-itse-kokeilut tuovat vastapainoa päivätyöhöni ja auttavat irrottautumaan työn kiireestä. Konkreettisen tuotoksen aikaansaaminen ja oman luovuuden ilmaiseminen ovat voimaannuttavia kokemuksia. Myös yrityksen ja erehdyksen kautta onnistuminen tässä harrastuksessa palkitsee.

Blogi sai nimekseen VillaNotkola vuonna 2014 valmistuneen omakotitalomme mukaan. Rakensimme talon Notkola nimiselle tontille. Koti on minulle tärkeä paikka, kuten varmasti meille kaikille. Kotona on turvallista kokeilla - ja epäonnistuakin. Saa tehdä aidosti sitä, mitä rakastaa tehdä.

Joulumyyjäiset


Myyjäisiin osallistuminen on myös ollut aikomuslistallani jo pitkään. Olen halunnut tehdä harrastuksestani tavoitteellisempaa ja lisäksi toivoin saavani palautetta tuotteistani. Varasin siis pöydän paikallisista harrastajien ja järjestöjen myyjäisistä. Yleisesti ottaen myyjäiset olivat hyvä kokemus. Näin mitkä tuotteet herättivät kiinnostusta ja mitkä puolestaan eivät. Lisäksi oli mukava kuulla kannustavaa palautetta työni jäljestä. Jopa muutaman jälkiyhteydenotonkin sain ja pari lisätilausta :)

Toiminimeä minulla ei vielä ole, mutta pimeää myyntiä en silti harrasta. Pidän materiaalihankinnoista ja myynneistä yksinkertaista kirjanpitoa ja ilmoitan saamani voitot veroilmoituksessa verottajalle. Tämän koetin ottaa parhaani mukaan huomioon myös tuotteiden hinnoittelussa, josta osalta sainkin palautetta. Suurin osa kävijöistä kuitenkin arvosti käsin tehtyä, eikä naapuripöydissäkään poljettu hintoja. Tunnelma oli kaikin puolin leppoisa ja positiivinen. Ehkäpä osallistun tänäkin vuonna.


Kiitoksia edellisestä vuodesta, nyt kohti uusia seikkailuja!

Kommentit

  1. Voi olipa iloinen ja ihana yllätys kun tämän blogin löysin :) Oot taitava <3 -Minttu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteistasi!

Suositut tekstit