Lomasukat

Vuoden vaihteessa puikoille eksyi Novitan 7 Veljestä Raita -lanka ja minä sain ihka uudet sukat! Sukista tuli kerralla omat suosikit, jalkaan ne päätyivät heti päättelyn jälkeen ja ovat olleet jalassa joka ilta sen jälkeenkin.Halusin jouluaskartelujen jälkeen jotakin helppoa neulottavaa ja sellaiset nämä olivatkin. Kirjoneuleen tekeminen vain kahdella langalla oli rentouttavaa. Olen normaalisti hidas neuloja, mutta nämä valmistuivat ennätysvauhtia.

En ollut aikaisemmin neulonut ns. raitalangalla, joten uuttakin sain opetella. Aivan en osannut aloittaa samasta värjäyskohdasta toisen sukan kuvioita, minkä vuoksi sukkien kärjet ovat hieman eri väriset. Omassa käytössä tämä ei kuitenkaan haittaa, pikemminkin naurattaa. Kirjoneulemallin lainasin täältä, samoin varren joustinneuleen tilalle tehdyn palmikkomallin. Pohjavärinä käytin yksiväristä 7 Veljestä -lankaa. Raitalangan tummin väri oli miltei täysin saman värinen kuin pohjaväri, joten varren kuvio hieman katoaa keskivaiheilla. Ei haittaa, näistä tuli silti söpöt :)


Kirjoneulesukat (koko 38)

langat: Novita 7 Veljestä grafiitti (044) ja Novita 7 Veljestä Raita harmaa-punainen-luonnonvalkoinen (861)
puikot: sukkapuikot nro 3,5
varren silmukat: 15s/puikko alussa,
ennen nilkan joustinneuletta kavennettu 3s/puikko (=12s/puikko)
kirjoneulemalli: DROPS design, Malli nro U-567 (hieman muokattuna)
kärkikavennus: sädekavennus (selkeä ohjevideo esim. täältä)Kuvausassistentti oli jälleen apuna, eipähän tarvitse yksin harrastaa ;)

Kommentit

Suositut tekstit