Vihreät kirjoneulesukat + ohje

Maaliskuussa valmistui Vuosi Väriterapiaa -haasteen merkeissä vihreät kirjoneulesukat. Ensimmäistä kertaa suunnittelin kirjoneulemallin siten, että kuvio jatkuu kantapään jälkeen katkeamatta.
Kantapään jälkeen tehtävät kavennukset ja kirjoneuleen jatkaminen aiheuttivat kieltämättä hieman päänvaivaa. Pitkän googlaamisen jälkeen päädyin sellaiseen ratkaisuun, että kuvio saa kavennusten kohdalla kaventua myös. Varsinaiset kavennussilmukat tein aina pohjavärillä, eli vihreällä, jotta kavennusten kohdalle tuli siistit vihreät "raidat". Ensimmäiseksi kokeiluksi näistä tuli aivan hyvät! Kirjoneulemalli oli niin kiva, että tällä täytyy tehdä vielä toisetkin sukat.


Vihreät kirjoneulesukat (koko 42-44)

langat: Novita 7 Veljestä vihreä ja Novita 7 Veljestä valkoinen (011)
puikot: sukkapuikot nro 3,5
varren silmukat: 14s/puikko
kirjoneulemalli: oma (kts. kuvat alapuolella)
kärkikavennus: sädekavennus

Varren alkuun tein 10 kerrosta 2o2n joustinneuletta, jonka jälkeen tein kirjoneuletta 31 kierrosta ennen kantapäätä. Kirjoneuleen mallikuvio on 8 silmukkaa leveä ja 10 kierrosta korkea. Ennen kantapäätä jatkoin siis hieman yli 3 mallikertaa. Kantapään jälkeen kannattaa muistaa aloittaa mallikerran 2. kerroksesta niin kuvio jatkuu katkeamattomana.

Tässä vaiheessa huomasin seuraavani kirjoneulekuviota normaalista poiketen, eli vasemmalta oikealle ja ylhäältä alaspäin. Mikäli tämä lukutyyli ei luonnistu, kannattaa mallikuva kääntää nurin päin :)

Kantapään tein perinteisen kaavan mukaisesti. Ohje löytynee esim. täältä.

Kantalapun reunojen silmukat poimin pelkällä pohjavärillä, mutta puikoilla 2 ja 3 jatkoin varren kirjoneuletta. Silmukoiden poimimisen jälkeen jatkoin puikoilla 1 ja 4 alla olevan kuvan mukaista kirjoneulekuviota. Puikoilla 2 ja 3 jatkoin varren kirjoneuletta. Tätä mallia luinkin sitten oikealta vasemmalle, aloittaen 1 kohdalta (puikko 1). Toinen puoli kuvastaa puikon 4 silmukoita. Sekavasti toimii tämän neulojan aivot ;)Kavennukset 1 puikon lopussa ja 4 puikon alussa tein aina vihreillä silmukoilla, jotta kavennukset näyttäisivät siistiltä lopullisessa työssä. Kun kantapään kavennukset oli tehty, palasin seuraamaan ensimmäistä kirjoneulemallia, eli käytännössä jatkoin varren kuviota.

Tein kirjoneuletta kantapään jälkeen yhteensä 41 kierrosta, jonka jälkeen tein sädekavennukset. Ohje sädekavennuksiin löytyy esim. täältä.

Mikäli ohjeessa on jotakin epäselvää, kuulen mielelläni palautetta ja täsmennän ohjetta. Kommentoimalla tätä postausta tai sähköpostilla villanotkolablogi(at)gmail.com saat lisäneuvoja.

Ja lopuksi, tietenkin, kuvausassistenttini Eddie mukana harrastamassa :)Ihanaa kevättä ja neulomisiin! :)


Kommentit

 1. Kivat sukat! (: Itse odottelen koostepostausta, että pääsisi katsomaan muiden töitä maaliskuulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän olen näiden kanssa taas myöhässä, mutta ehkä ehdin sittenkin vielä koostepostaukseen mukaan ;) Sun huhtikuun hilpeänväriset lapaset oli aivan upeat!!! <3

   Poista
  2. Voi kiitos! (: Lahjan saajakin oli onnellinen lapasista, oli onneksi mieleiset ja sopivatkin vielä!

   Poista
 2. Upeat sukat olet suunnitellut ja kutonut <3 Kiitos kaunis ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä Maarit! Jos innostut kokeilemaan ohjetta niin vinkkaa ihmeessä kuinka sitä onnistui seurata. :)

   Poista
 3. Kauniit sukat raikkaalla väriyhdistelmällä. Mukavaa, kun olet laittanut ohjeenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja vielä enemmän kiitos sinulle Mira tästä haasteesta! On ollut todella inspiroivaa suunnitella ja toteuttaa eri kuukausien töitä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteistasi!

Suositut tekstit