Siksakpeitto ja tossut vauvalle

Tänä keväänä lähipiiriin syntyi ihastuttava poikavauva, jolle halusin tehdä pienen tervetuliaislahjan. Materiaaliksi valikoitui Novitan baby wool, joka on mukavan pehmeä, mutta kuitenkin hyvin konepesua kestävä lanka.


Siksakpeiton tein virkkaamalla. Ajattelin, että pientä peittoa voisi käyttää esimerkiksi vaunulenkkien lisälämmikkeenä.Siksakvirkkaus oli - taas kerran - ensimmäinen kokeilu kyseistä tekniikkaa. Peiton teko oli lopulta ihanan helppoa, kunhan tekniikasta pääsi jyvälle. Vinkit poimin yhteishyvän verkkosivuilta, jossa oli selkeät kuvaohjeet. Alussa silmukoita sai laskea koko ajan, mutta melko nopeasti tekniikka muuttui rutiiniksi.

Peitosta jäi pari kerää lankaa yli, joten tein sen kaveriksi neulomalla myös pienet töppöset. Idean otin tästä dropsin mallista, jonka mukaan olen joskus tehnyt itselleni sukat. Sukkaosaan sovelsin trikookuteesta neulottujen tossujen ohjetta, varren neuloin tasona.


Tossujen varteen päätyivät Soman Tuvalta ostetut puiset napit, jotka viimeistelivät ilmeen mukavasti. Kuulemma kestävät myös konepesua. Koko oli ihan omasta päästä sovellettu, ja taitavat tossut vielä hetken aikaa odottaa jalkaan pääsyä - sen verran reilut niistä tuli ;)

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Yksinkertainen on kaunista, erityisesti tuosta baby woolin harmaan sävystä tykkään itse.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Sullakin oli aivan ihana mintunvihreä vauvansetti blogissa! <3

   Poista
 3. Voi miten söpöt tossut ja kaunis peitto! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin :) Peitto on ollut mukava välityö väriterapiatöiden lomassa ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteistasi!

Suositut tekstit