Kalkkimaalikokeiluja

Minäkin kokeilin viimein paljon puhuttua kalkkimaalia. Maalia mainostetaan helpoksi työstää, eikä pohjatöitä maalattavalle pinnalle tarvita.

Otin käsittelyyn paikalliselta Facebookin roskalavalta saamani puisen tuolin. Tuolin vanha lakka hilseili paikoin kovasti, joten hioin sen kevyesti ennen maalausta. Ostamani maali oli kalkkimaalijauhetta, johon lisättiin vain desi vettä ja sekoitettiin. Työskentely oli helppoa ja maali oli yllättävän peittävää. Nopeana sen kanssa vain sai olla, sillä maali kuivui todella nopeasti. Pienestä purkista riitti hyvin kahteen maalikerrokseen.


Maalin jämillä koristelin vielä kirjaston työpöydälle kynäpurkin. Materiaalina litran jogurttisankko, josta on kaulus leikattu irti. Pohjustin muovisen purkin ensin parilla kerroksella gessoa, jotta kirkkaat tekstit eivät kuultaisi kalkkimaalin alta läpi eikä maalia kuluisi niin paljoa. Kaverikseen purkki sai juuttinarulla koristellun version.


Kalkkimaalia täytyy päästä kokeilemaan uudestaan. Mielessäni pyörii jo monen monta ideaa. Maaleja tuli hankittua jo hieman varastoonkin, jotta seuraavan inspiraation iskiessä olisi materiaalit valmiina :)

Kommentit

Suositut tekstit