Tee-se-itse aurinkotuolit kierrätysmateriaaleista

Vaikka syksy tekee jo tuloaan, ajattelin esitellä kesällä terassille tekemäni aurinkotuolit. Kyllähän näissä vieläkin passaa aurinkoisella säällä köllötellä, vaikkapas lämpimän viltin alla! Tämä on näppärä projekti, jonka ehtii vielä hyvin toteuttaa ennen talvea.


Ajatus aurinkotuoleista lähti liikkeelle löhöilypaikan tarpeesta. Kesken pihahommien on välillä mukava istahtaa ja vielä mukavampaa löhötä pitkää pituuttaan. Pari iltaa selattiin ensin huonekaluliikkeiden nettisivuja ja käytiin katsomassakin erilaisia aurinkotuoleja. Sopivan kokoista tai hintaista ei löytynyt, joten päätin toteuttaa tuolit itse - kotoa löytyvistä tarvikkeista tietenkin.


Ompelin ensin suuret tyynyt, joihin nappasin idean Pinterestin ihmeellisestä maailmasta. Tällä mallilla oli toteutettu enimmäkseen säkkituoleja, mutta mikseivät ne kävisi myös terassille. Kangaskätköistä sattui löytymään napakkaa päällyskangasta, johon suihkutin päälle suoja-ainetta likaa ja kosteutta hylkimään. Malli oli helppo. Periaatteessa ommellaan vain suuri suorakaitale, jonka päät ommellaan ikään kuin vastakkaisiin suuntiin kiinni. Toiseen päätyyn ommellaan vetoketju. Hyvä ohje tyynyjen ompelemiseen löytyy esimerkiksi täältä. Ohjeeseen verrattuna tein tyynyistä hieman pidemmät, jotta niihin varmasti mahtuu pitkäsäärisempikin makoilemaan.Sisätyynyt tein samalla kaavalla (hieman pienempinä tosin) vanhasta pussilakanasta, jonka täytteeksi revin vanhoja tyynyjä ja peittoja. Täytteitä meni yllättävän paljon, noin pari jätesäkillistä. Kerrankin olin kiitollinen hamstrauksestani!

Pelkät tyynyt tuntuivat terassilla hassuilta, joten päädyimme tekemään niille liikuteltavat alustat mökiltä puretuista lauteista. Lauteisiin lisättiin päätypuut, hiottiin kevyesti ja valtattiin terassin öljyämisestä ylijääneellä valtilla. Sävynä näissä on Valtti Plussan kelohonka. Kahteen kertaan käsiteltynä sävystä tulee selkeästi harmaa, melkein kuin maalattu.


Jotta tuolit - tai pikemminkin pedit - saa siirrettyä sateen sattuessa näppärästi katokseen, kiinnitimme lauteiden pohjaan huonekalurullat. Nämä olivatkin ainoa osa, joka piti erikseen käydä ostamassa. Toki näitäkin saisi kirpputoreilta tai esimerkiksi vanhoista työtuoleista, mutta tällä kertaa halusimme jarrulliset rullat eikä niitä sattunut siihen hätään komeroiden kätköistä löytymään.


Yksinkertainen ja edullinen projekti. Tyynyt ovat aivan käyttökelpoiset myös sisätiloissa, leffailtoja voi nyt viettää isommallakin porukalla!


Minkäslaisessa pedissä teidän terassilla köllötellään? Jaa ideasi kommenttikentässä :)

Kommentit

  1. Ihanan lokosan näköset! Varmasti mukavat köllötellä. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä ovat kyllä olleet kovalla käytöllä sekä sisällä että ulkona :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteistasi!

Suositut tekstit