Pyykkipäivän piristystä

Pyykinpesu kuuluu niihin pakollisiin kotitöihin, joista en erityistä iloa löydä. Hommaan tylsistyneenä kaatelin pesuaineet kartonkipakkauksista kauniimpiin lasipurkkeihin ja lorautin huuhteluaineen tilalle raikasta pyykkietikkaa. Kuinka pienellä vaivalla tästäkin puhteesta tuli aivan kivaa!


Alkusyksystä sain Soman Tuvalta testattavakseni Kulkurin Kartanon pyykkietikkaa. Olen lorauttanut pyykkietikkaa pesuainelokeroon nyt noin kuukauden verran ja olen ollut kieltämättä erittäin tyytyväinen. Etikka ei jää tuoksumaan häiritsevästi tekstiileihin, mutta se jättää niihin pehmeän ja raikkaan tunnun. Lisäksi pesukone ja kuivausrumpu tuoksuvat nyt vienosti kukkasille, aiemmin niihin jäi helposti hieman ummehtunut haju.


Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen sijasta raikastamaan ja pehmentämään pyykkiä. Lisäksi etikka poistaa pyykistä pesuainejäämiä. Tavallista huuhteluainetta ei voi käyttää kovinkaan monelle vaatteelle, mutta pyykkietikkaa olen käyttänyt huoletta melkeinpä jokaisen koneellisen yhteydessä. Etikkaa laitetaan 2 - 3 ruokalusikallista koneelliseen. Aluksi laitoin liian varovaisesti, mutta kokeilujen jälkeen reilu lorautus suoraan purkista on osoittautunut parhaaksi annosteluohjeeksi :)

Pyykkietikkaa voi käyttää myös siivoukseen. Tätä tarkoitusta varten etikka laimennetaan vedellä suihkepulloon. Olen käyttänyt etikkaa nyt sekä keittiön että kylpyhuoneen pintojen puhdistamiseen. Tämä on osoittautunut mieluisimmaksi käyttökohteeksi, siivouksen jälkeen kotona on täydellisen raikas tuoksu eivätkä tavalliset pesuainemyrkyt käy henkeen!


Pyykkietikka oli jo valmiiksi kauniissa purkissa, mutta muille pesuaineille tein uudet sisustukseen paremmin sopivat säilyttimet. Tykkään säilyttää lasipurkeissa kaikkea mahdollista. Tai itse asiassa taidan tykätä lasipurkeista itsessään, niitä kun tulee haalittua mukaan milloin mistäkin. Nämä pyykinpesuaineille tuunatut purnukat syntyivät todella helposti. Pesin purkit perusteellisesti, leikkasin liitutaulutarrasta sopivan kokoiset etiketit ja kirjoittelin tekstit liidulla. Sievää ja kätevää!


Näihin liittyen täytyy vielä vinkata oma pikku niksini: annostelen pesuaineen hiuslakkapurkin korkilla. Muovinen korkki on sopivan pieni ja sillä on näppärä kuopsaista pesuainetta purkista! Vajaaseen koneeseen tietysti vain puoli korkillista :)


Suosittelen lämpimästi kokeilemaan pyykkihuoneen pientä tuunausta ja tietenkin myös noita Kulkurin Kartanon suomalaisia pyykkietikoita! Tuoksuja löytyy moneen lähtöön, itselläni käytössä oli Kesäsade - ja käyn kyllä ostamassa lisääkin. Omasi löydät näppärästi esimerkiksi Soman Tuvan verkkokaupasta. Ostokset voi tilata myös kivijalkamyymälästä noudettavaksi, mikäli haluat käydä muutenkin ihastelemassa kahden sodankyläläisen nuoren yrittäjän valloittavaa puotia!


Tämä postaus on kirjoitettu yhteystyössä Soman Tuvan kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit