Puiset korvakorut helposti decoupage- ja leimaisintekniikoilla

Elokuun Vuosi Väriterapiaa -haasteen väriksi valikoitui arvonnassa punainen. Vielä ei ole joulu, joten hieman piti miettiä mitä punaista haluaisin. Vaatekaapistani ei löydy mitään punaista. Ei kertakaikkisen mitään, ei edes sukkia. Sisustukseenkaan en halunnut vielä elokuussa lisätä mitään punaista.

Erään sateisen koiralenkin jälkeen se sitten iski: "Korvakorut! Tietenkin teen korvakorut - ja vielä puiset!".


Löysin kesälomareissulta pyöreitä puisia "nappeja", jotka olivat etupuolelta hieman kuperat ja takapuolelta sileät. Ne sopivat täydellisesti tähän projektiin. Lisäksi olin onneksi hillonnut askarteluhuoneen kätköihin myös korvakorujen taustoja.

Ensimmäiseksi kokeilin vanhaa kunnon decoupage -tekniikkaa. Joululta oli jäänyt kauniin punaisia Marimekon Vuorilaakso -servettejä. Sivelin puunappulan decoupage-lakalla, kuorin servetistä päällimmäisen kerroksen irti ja levitin ohuen paperin taas decoupage-lakalla nappulan pintaan. Hieman ryttyyn näyttivät läheltä katsottuna menneen, mutta ei niitä kauempaa huomaa :) Kun lakka kuivui, kiinnitin takaosiin korvakorujen taustat pikaliimalla.

Jos jotakin tekisin toisin, niin kiinnittäisin ehdottomasti taustat puisiin nappeihin ennen servettiä. Nyt koetin työstää servettiä kiinni tasapohjaiseen nappiin ilman, että pystyin mitenkään pitämään nappia käsin paikallaan. Pari hutiversiota tuli tehtyä, märkä servetti kun tarttui lakkoineen päivineen ensin sormenpäihin kiinni. Eli jos innostuit tästä touhusta, kiinnitä hyvä ihminen ne taustat korviksiin ensin!


Koska servettitekniikka osoittautui hieman suttuiseksi hommaksi, kokeilin koristella puunappeja myös akryylileimasimella. Leimasin muotoutui ilman kovaa akryylipohjaa hyvin kaarevan puupinnan päälle. Varovainen piti kuitenkin olla, sillä muste tarttui herkästi ja levisi ympäriinsä huokoiselle puupinnalle vielä herkemmin. "Hellästi hyvä tulee" sopi tämän touhun ohjenuoraksi. Kun muste oli kuivunut, sivelin puunapin päälle ohuesti askartelulakkaa ja liimasin pikaliimalla taustan. Helppoa ku mikä! Näihin versioihin tosin ei kannata laittaa taustapiikkejä ennen leimailua. Tarvitset ihan kaikki kaksi kättä leimasimen asettamiseen nätisti kuperan puupinnan päälle.Tämä oli mukava projekti, kannattaa kokeilla!

Kommentit

  1. Ihan tosi ihanat korvikset! (: Kiva nähdä taas erilainen tapa toteuttaa Väriterapia-haastetta. Decoupage-lakkaa pitäis kyllä itekin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli kyllä hauska kokeilu. Decoupage-lakka on tosi simppeli käyttää, varsinkin vähän isommille pinnoille kuin nämä pienet napit, eli kokeile ihmeessä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteistasi!

Suositut tekstit