Heijastimia heijastinlangasta

Kesä on vaihtunut syksyksi ja pimeys on saapunut. Luntakaan ei vielä ole maisemaa valaisemassa, joten nyt on korkea aika muistaa heijastimet. Notkolassa onkin tänä viikonloppuna pyörinyt oikea heijastintehdas. Valmiit muoviheijastimet kolisevat mielestäni ikävästi, eikä niistä ole ikinä silmää miellyttävää mallia löytynyt. Erottua pimeässä pitäisi, mutta miten?

Ratkaisuna tänä syksynä on ollut villalanka, jossa on mukana heijastinnauhaa. Lisäksi innostuin lankatupsujen teosta, joita piti päästä tekemään ihan heti. Lopputuloksena syntyi heijastavia tupsuja sekä käsivarsinauhoja. Nyt kelpaa aamuisin ja iltaisin liikkua pimeässä. Millaisella heijastimella sinä erotut?Lankatupsut pyörittelin Novitalta tilaamallani tupsukehikolla, lankana Novitan Heijastus. Aluksi arvelin kehikkojen olevan pelkkää rahastusta, onhan neulomisesta tullut tänä päivänä aikamoista välineurheilua. Kokeiltuani tupsujen tekoa vanhanaikaisilla pahvikiekoilla, totesin apuvälineen olevan todellakin tarpeen. Kehikon avulla yhden tupsun pyörittää hetkessä! Käsivarsinauhoihin pienemmät tupsut tein haarukan avulla, kiva ohjevideo löytyy esimerkiksi täältä. Lankana nauhoissa on Soman Tuvasta löytynyt heijastava villalanka, jota oli erittäin miellyttävä työstää.
Tuotantomäärä lähti tuttuun tapaan hieman käsistä, ylimääräiset kappaleet suuntaavat joulumyyjäisiin. Pari tilaustakin on onneksi jo tullut :)
Kommentit

  1. Tosi kivannäkösiä ja nätin värisiäkin! Ihan uus tuttavuus minulle tämä heijastava lanka 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toki täytyy muistaa, ettei heijastava lanka korvaa oikeaa heijastinta, mutta lisäapua nämä tuovat mielestäni kivasti :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommenteistasi!

Suositut tekstit